6 sept. 2020

7 Remedii Naturale Si Sfaturi Pentru Tratarea Infectiilor Fungice (micoze) si Bacteriene.


 Infectiile fungice (micoze) si bacteriene sunt printre cele mai des intalnite, acestea afecteaza pielea, flora intestinala si bucala, deci pot sa produca nenumarate simptome, din aceasta cauza un tratament chiar si preventiv nu strica avamd in vedere ca remediile prezentate aici sunt benefice oricum iar unele chiar gustoase.

Aici aveti o lista cu 7 remedii naturale care ajuta la tratarea acestor afectiuni, dupa care aveti niste sfaturi care o sa va ajute cu preventia acestor afectiuni.



  1. Otetul de mere: Acesta este foarte usor de gasit cu un cost redus, el ajuta foarte mult la ameliorarea senzatiei de mancarime, este foarte bun deoarece acesta poate fi folosit in nenumarate feluri chiar si in dieta. Acesta poate fi usor diluat cu putina apa si aplicat cu vata direct pe zona afectata, dupa 10 minute puteti clati usor ca sa eviati arsuri, pentru uz intern acesta poate fi folosit in combinatie cu mierea pentru orice salata, sau muraturi.
    Pentru afectiunile scalpului este recomandata amestecarea cu putin sampon si aplicat in par pentru 5-10 minute dupa care clatim.

  2.  Iaurtul natural: Sana si Kefir sunt culturi benefice in tratarea acestor afectiuni, si este si gustos, este recomandata folosirea doar pentru uz intern, poate fi consumat in nenumarate feluri.
    Important este atunci cand cumparam din comert sa ne asiguram ca aceasta cultura este inca activa.

  3. Uleiul de oregano: acesta se poate cumpara de la magazinele de specialitate sau chiar unele farmacii, el este obtinut din planta de oregano prin distilare, este recomandat pentru uz extern, acesta este un remediu foarte bun, si poate fi folosit tot timpul nu la fel ca si otetul, este recomandat in special infectiilor care afecteaza scalpul, caz in care este recomandata aplicarea usoara pe scalp si par dupa fiecare dus; Acesta poate fi folosit si in lampa cu ulei.

  4. Turmericul: Acesta este folosit foarte des pentru beneficiile lui, el poate fi folosit ca si condiment in mancare, baut ca si ceai si recomand personal sa incercati in cafea(doar daca consumati deja cafea), in mancare il recomand in tocanite unde ajuta si la gust si la culoare.
    Pentru uz extern este recomandat sa facem o pasta  cu putina apa si sa o aplicam pe zona afectata pana cand se usuca, acesta metoda pateaza usor pielea. 

  5. Aloe Vera: Toti stim de beneficiile acestei plante, pulpa din interiorul frunzelor poate fi folosita in uz extern fara ca sa pateze pielea deci este recomandat creearea unei paste din aceasta pulpa si aplicata pe zona afectata fie usor pentru termen lung ca si crema, sau pentru un tratament mai puternic este recomandat amestecarea cu putin bicarbonat de sodiu si aplicat din abundenta pe zona afectata pentru 10-20 de minute dupa care clatiti usor, impreuna acestea combat mai eficient aceste infectii dar nu este recomandata pastrarea pe piele din cauza bicarbonatului.
    Deoarece aceasta planta are peste 500 subspecii nu este tocmai recomandat pentru consum intern decat daca sunteti 100% sigur ca specia pe care o aveti este comestibila.

  6. Apa cu sapun: Nu este o gluma, uneori apa cu sapun aplicata pe piele pentru un timp mai indelungat (3-5minute) poate avea efecte foarte benefice si chiar mai puternice decat toate tratamentele de mai sus, este recomandata aplicarea usoara a unei solutii de apa si sapun pe zonele afectate, in aceasta solutie putem adauga Aloe vera pentru un efect mai bun, dupa 5 minute puteti clati usor zona afectata, nu este recomandata folosirea acestui tratament in cazul in care zona afectata este una uscata, este recomandat pentru infectiile care afecteaza in special picioarele... Pentru zonele sensibile precum fata si scalpul este de ajuns 1-2 minute inainte de clatire.

  7. Musetel: Acesta este folosit inca din antichitate, si este in special recomandat pentru micoze si alte afectiuni ale pielii, Este perfect pentru consumul sub forma de ceai(poate amestecat cu turmeric si miere), pentru uz extern putem folosi un ceai mai concentrat si aplicat pe zona afectata timp de 30-40 de minute dupa care clatim usor, pentru acnee si afectiuni similare este recomandata baia de aburi cu musetel.
Pentru prevenirea sau ameliorarea simtomelor, este recomandata schimbarea prosoapelor de baie si sterilizarea baii cu clor in orice zona unde intrati in contact, de asemenea este de evitat contactul cu orice suprafata cand iesim din dus, atunci sunt cele mai mari sanse de infectie, la fel schimbarea papucilor in cazul ciupercilor de picior, iar in cazul unei infectii de scalp este recomandata schimbarea pernelor si de evitat sa purtam sapca, daca purtam sapca, aceasta sa fie spalata la fel ca si un tricou sau mai des...

Niciun comentariu: